Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Vnitrozemí Maroka vám ideálně přiblíží poznávací zájezd

Marocké království – to není pouze oblíbené letovisko Agadir s atraktivními hotelovými komplexy, prostornými plážemi a rušnou promenádou. Pokud do této severoafrické země zavítáte, určitě byste měli „zabrousit“ také do vnitrozemí. Poznáte čtyři historická královská města, architektonicky přitažlivé mešity i paláce, pouštní duny a oázy, skalní soutěsky, Casablanku i slavné filmové ateliéry.

Tím samozřejmě výčet důvodů, proč je dobré se v Maroku nezdržovat výhradně na pobřeží Atlantiku, zdaleka nekončí. Tato konstituční monarchie s mottem „Bůh, vlast a král“ patří k nejkrásnějším, nejpřívětivějším a nejotevřenějším zemím arabského světa. Je zde bezpečno a při odletu si uvědomíte, že se sem chcete při nejbližší vhodné příležitosti vrátit.

vnitrozemí Maroka

O Agadiru jsme se rozepsali posledně, stačí si vybrat z bohaté nabídky tří, čtyř a pětihvězdičkových hotelů. Jak ale poznat vnitrozemí, když se v něm nevyznáte? Můžete tak učinit na vlastní pěst, ale avšak mnohem praktičtější jsou poznávací zájezdy do Maroka. Už jen proto, že se nemusíte stresovat sháněním letenek a ubytování a hlavně zajišťováním přesunů mezi jednotlivými místy, která stojí za to navštívit. Díky zkušenému průvodci se dozvíte řadu užitečných informací a navíc se vyvarujete zbytečným komplikacím a nedorozumění.

vnitrozemí Maroka

Jestliže se do vnitrozemí chystáte poprvé, je optimální zvolit například Velký okruh Marokem. Jedná se osmidenní poznávací výlet, během něhož zavítáte nejen do již zmíněného Agadiru, ale také do Marrakéše, jednoho ze čtyř královských měst. Zde vás zaujme palác Bahia i populární náměstí Jeema el-Fna s obřím tržištěm, kejklíři a akrobaty. V Casablance se necháte unést kouzlem impozantní mešity Hassana II., patřící mezi největší stavby svého druhu na světě.

vnitrozemí Maroka

Znáte-li filmy Gladiátor, Babel, Ježíš Nazaretský či Lawrence z Arábie, nadchne vás prohlídka vesničky Ait Ben Haddou, která je součástí Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a v níž se natáčely některé scény z vyjmenovaných snímků. V dalším královském městě Rabat se pokocháte pohledem na Hassanovu věž, mauzoleum Mohameda V. a pevnost Kasbah des Oudaias.

vnitrozemí Maroka

Pokud máte slabost pro středověk, budete se cítit skvěle ve staré části města Fez. Poznáte barvírnu kůží, úzké uličky plné obchodníků i místních obyvatel v mnohdy dobovém oblečení a také spoustu památek. Milovníky pouště a velbloudů potěší možnost výletu do písečných dun nedaleko města Erfoud, kde se můžete projet na některém z hrbatých krasavců. No a během zájezdu samozřejmě navštívíte i filmové ateliéry v Ouarzazate. A to není zdaleka všechno...

vnitrozemí Maroka

Nemáte chuť tolik cestovat? Nevadí! V tom případě lze zvolit kombinovaný pobyt v Maroku, během kterého strávíte několik dní a nocí v Agadiru a ty zbývající v Marrakéši nebo Essaouiře, která se v 60. a 70. letech stala mekkou hippies.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 2 478 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko